Voorwoord
(gedeeltelijk vanuit 't boek)

Goeie dag, aandachtige lezer.
Mag ik veronderstellen dat jij ooit al eens dat gevoel had van "Hoe maak ik mijn lief bewust van mijn liefde?". Dat bewust maken komt vooral als er 'n moment is dat je haar/hem niet kunt bereiken en TOCH zo hevig verlangt om iets te zeggen. Grijp jij dan ook naar 'n pen of een keyboard om jouw diepste gevoelens dan neer te schrijven? Dat is niet alleen om de innerlijke tranen te beschrijven, maar om juist ook je liefde te betuigen...
Om zo maar je gevoel op papier te plaatsen valt soms best wel tegen, want de "vreemde" pijn tussen je oren verstoort daarbij ook nog eens de concentratie.

Liefde is het mooiste wat iemand kan overkomen, duizenden boeken die het beschrijven en bevestigen. Dit boek is geen roman, maar een verzameling gedichten die vanaf het begin van de kennismaking met mijn eerste grote liefde zijn geschreven.
De titel zegt het al "Gedichten voor mijn lief", duidelijke taal.
Het probleem was om "de sfeer tussen mijn oren" in de gedichten te krijgen. Als je eenmaal je liefde hebt gevonden, wat maakt het dan nog uit hoeveel tijd je daar aan besteedt? Liefde maakt van vele zaken op deze aardbol slechts 'n onbelangrijke zaak. Je lief komt automatisch voorop te staan, hoe sterk je dat ook wilt ontkennen. Het wordt 't belangrijkste voor je. Liefde is de aangenaamste verslaving die er is, maar is het de gezondste?

Mensen die verliefd zijn willen aangehoord worden en zoeken ook naar het volledige begrip van hun gevoelens voor die ander. Ze krijgen graag de bevestiging dat die gevoelens worden begrepen.

Ik wens jou, de lezer, een aangename sfeer bij het lezen van dit boek. Laat je bewust worden van het goede in jezelf... Ben of was jij al verliefd, dan zal je zeker de sfeer snel herkennen.

Veel plezier...

Extra tip:

Mocht je bij toeval Jacqueline heten... vergeet dan niet, er lopen velen naamgenoten op deze aardbol die mij totaal geen enkele trigger gaven om van dit geheel iets te vereeuwigen. De namen in m'n boek zijn dus gefingeerd.

Laat uw ergernis en frustraties dus in een enkele reis heenvaren tesamen met alle ellende die u daarbij wilt vergeten. Stimuleer geen ellende, want dat is DE verloren tijd van uw kostbare leven.