Ellende stimuleren is DE verloren tijd van uw kostbare leven... welkom bij de mooie zijde.
Kijk op
Zoek dan op "Joop gedichten lief".
...verslag vanuit 'n hart.

Mocht je ooit het geluk krijgen om "verliefd" te worden, wees dan alvast voorbereid...
Je gaat enorm genieten. De stappen die je vanaf DAT moment gaat maken zijn stappen waar je nog maar amper over hebt nagedacht...

Mijn boek "Gedichten voor mijn Lief" laat jou een stukje meekijken in de wereld van
"wat moet ik in Godsnaam doen nu ik mijn engeltje heb gevonden?
"

Herken je dat?... Of begrijp je dat zelfs geheel niet?...

...zowel het "nog nooit mogen meemaken" als het "iedere dag beleven", "Liefde" heeft de kracht om van al het onbeschrijfelijke dat je overkomt van alles te willen doen waar je oorspronkelijk niet eens van wilde weten.

Vandaar dat zelfs een amper-drie-boeken-lezer zoals ik, gedichten ben gaan schrijven, terwijl ik daar voorheen eigenlijk nauwelijks behoefte voor had. Lezen?... niets voor mij! Maar toen...
Het resultaat van drie jaar verliefdheid...

 

In Maart 2001 was ik aan dit boek begonnen. In eerste instantie was de gehele reeks gedichten chronologisch achter elkaar gezet. Hieruit volgde de natuurlijke lijn van wat er zich afspeelde. Het verleden DAT beschreven is, is gebaseerd op de beelden zoals "ik" ze ondervond. De periode?... 1998 t/m 2000.
In Augustus 2001 had ik een digitaal boek voor mijn neus, het eerste resultaat. Oorspronkelijk stonden er vele details in. TE gedetailleerd. Het zou dan eerder een roman worden, wat oorspronkelijk niet mijn bedoeling was. Ik miste nog wat illustraties om mijn visie beter te verbeelden.

Uiteindelijk, na wat knipwerk en herzieningen, zat ik eind Mei (2002) met dit boek in mijn vingers. Althans, de inhoud afgedrukt op losse vellen papier. De uitstekende druk is een lust voor het oog, dankzij het hoogwaardige papier. De binder heeft OOK prima werk geleverd, petje af ! Het boek mag absoluut gezien worden, het is precies gemaakt zoals ik het wilde hebben en presenteren.
Begin tot eind (schepping van "gedichten" en details van "waarom") van dit boek: Januari 1998 - September 2002


Voorwoord lezen?


  • Een combinatie van ruim 90 gedichten en de beschrijvingen hoe ze tot stand zijn gekomen.
  • Daartussen staan spreuken (aforismen) geschreven die in toon variëren en superkort samenvattend zijn over hetgeen er gebeurde, oftewel de verheldering hierover.

Enkele voorbeelden vanuit het boek...
 
 

 

Waarom?
Je wordt verliefd, je krijgt 'n kus... en wat gebeurt er dan?... je krijgt oogkleppen op, je ruikt rozengeur, je ziet manenschijn, het concentratievermogen neemt af... je fixeert je op een ding: de persoon van die kus.
Ik probeerde met zo min mogelijk woorden zo veel mogelijk te zeggen en dat dan in een gedicht te verwerken. Iets unieks voor iets unieks. "Het" cadeau voor iemand die voor mij iets unieks is.
Het waren ruim honderd gedichten, maar enkelen vielen (voor deze verzameling) door 'n zijdelings onderwerp af, zodat er ruim negentig gedichten overbleven.

Waarvoor?

Tegen Sinterklaas- en kersttijd krijgen velen een "tijdelijk" animo om gedichten te schrijven, meestal opgedrongen, soms vrijwillig. Het grootste gedeelte van de beschreven gedichten schreef ik puur uit belangstelling voor mijn vriendin.
Wanneer?
Op momenten dat ik (vooral) met intense gedachten aan mijn vriendin dacht, vaak dus. Aanleg en ervaring voor het schrijven van deze rijmwerken waren niet zo geweldig, maar met de tijd kreeg ik er meer plezier in.

 

roken is ongezond

 

 

 

 

...prentje vanuit het boek

 

illustratie uit het boek: momenten dat zij in zichzelf keerde

 

Radio Donna
Luister naar het hart (Donna-fragment)

Voordat Anne Gies het nieuws in de uitzending uitsprak, kreeg ik eerst nog twee berichten:

bericht 1:

Dag Joop,
Nog niet voldoende tijd gevonden om te reageren op je boek.
Dank om het toe te sturen. Het was een mooie verrassing in de echte zin van
de uitdrukking.
Eén van volgende uitzendingen behandel ik het.
Ivm hiermee: waar is je boek verkrijgbaar en tegen welke prijs?
...
Er luisteren nu eenmaal heel veel Nederlandse luisteraars.
Over je boek zelf alle lof. Zit lekker in mekaar en leest nog lekkerder.
Gefeliciteerd.

Fijne dag, Anne Gies

 

bericht 2:

Joop,
Omdat we volop in het boekenwurmseizoen zitten geef ik je boek
nu zondag mee in Brieven&Lieven ergens tussen 20u30 en 21u.

Fijne dag,
Anne Gies

 

De uitzending van Radio Donna op 13 Oktober 2002

Het geluidsfragment is 280kB en duurt 2 minuten (ongeknipt en dus MET verspreking)

 

Achterzijde boek
Slotwoord lezen?

 

Geïnteresseerd?...
je kunt het eenvoudig bij mij bestellen, want het ligt niet in de winkel.

 

Mocht je in een nieuwsgierige bui terecht zijn gekomen zonder dat je nog een bladzijde van het boek hebt kunnen aanraken, of je bent zondermeer al aangesproken door gedichten (met rijm)...?
Enkelen deden hun vriend en/of vriendin een groot plezier door het als cadeau te schenken, ideaal voor de rustige momenten.

Het bestelformulier is eenvoudig in te vullen, de "link" is er. Voor diegene die het boek (bijna) gratis willen inlezen... Dat kan ook. Er ligt 'n exemplaar bij de koninklijke bibliotheek in Den Haag. Het ISBN-nummer is 90-9016021-3. Wie laat zich graag aangenaam verrassen? Bestellingen o.a. bij deze site. Bestel gerust en wacht mijn bericht af of ik jou 'n exemplaar kan toezenden (de oplage is beperkt).

Vriendelijke groet, Joop.

 

Heb je ideetjes of vragen?
...klik
hier om een mailtje te maken.

Zie voor andere info op =>