Joop's Quiche (met 'n beetje hulp van Koopmans)

Koopmans

Ingrediënten:

- ongeveer 200gr Spekreepjes
- 50gr roomboter
- 50ml water
- 3 eieren
- 150ml melk
- iets minder dan 'n half blik ham
- 10 tot 15-tal spruitjes
- stuk gesneden prij
  (qua volume iets meer dan de spruitjes)
- eventueel een (kleine) ui
- half blikje (stukjes) ananas
- (blikje) champions
- kerry-poeder en chili-poeder
- 150 gr (liefst zelf) geraspte belegen kaas
- een volle eetlepel kokos

Houd je voor de bereidingswijze grotendeels aan de achterzijde van de verpakking !!

Voorbereidingen:
- kook de spruitjes ongeveer 10 minuten op een klein vuurtje (niet TE LANG doorkoken dus)
- en snij de spruitjes na het koken in 4 partjes
- ontdoe de spek (grof) van het witte vet
- snij de spek in blokjes van niet groter dan 1,5 cm
- snij de ham in blokjes van niet groter dan 1 cm

- champions (niet TE) klein snijden
- snij de prei klein (zodat je géén lange reepjes krijgt)
- snij de (niet verplichte) ui niet te klein en niet te groot, verhinder grote delen/ringen

De vulling:
- strooi wat chilipoeder over de spek en bak het totdat 't BIJNA knapperig is (vuur niet te groot onder de pan!)
  schep het overtollige vet daarna weg
- voeg de hamblokjes toe en bak verder totdat "de spek" knapperig lijkt
- voeg de kleingesneden champions toe (even doorbakken)
- voeg de stukjes prei en/of ui toe (nog minder vuur onder de pan)
  en bak zachtjes verder totdat de groente zacht is (niet te lang dus)
- voeg daarna de (nog warme) spruitjes toe

- na 'n minuutje roeren, vuur onder de pan weghalen (en afgedekt laten staan/wachten)

Zie achterzijde verpakking voor "De bodem"

Als de bodemmix in de bakvorm zit:
- strooi 'n beetje kerrypoeder op de bodem
- verspreid 'n derde v.d. geraspte kaas en stukjes ananas over de bodem
- voeg ongeveer de helft van de gebakken vulling over de bodem en strijk 't 'n beetje uit
   Hierbij NIET hard aanduwen (want de saus moet er nog tussen kunnen stromen)
- bestrooi het met de helft van de overige kaas en meer dan de helft van de ananas
- bestrooi het met 'n beetje kerrypoeder
- voeg de rest van de gebakken vulling toe en streik het 'n beetje uit

Zie achterzijde verpakking voor "De saus"

Als de saus (volgens de verpakking) gereed is:
- voeg de kokos dan toe en mix nog even kort na

- voeg de saus gelijkmatig over de vulling
- strooi de rest van de ananas en kaas erover
- bestrooi 't met nog 'n beetje kerry en plaats het in de oven...

Zie achterzijde verpakking voor "Bakken in de oven"

Ik bak 't geheel meestal 40 minuten in een bakvorm van 24cm.

...voor al uw recepten die NIET mislukken      :)         ...eet smakelijk.